Анимиран банер на фотошоп / Animated baneer whit photoshop 2

*****
От Уроци за фотошоп

Дублираме слоя на стрелката. След това от Free Transform (Ctrl+T ), избираме десен бутон flip horizontal. Запълваме стрелката с нов цвят - слагам му светло синьо.
Следващата работа е да създам още три правоъгълни форми, и да повторя всички операции направени до момента, като само сменя снимките. Създавам си три нови форми със същия размер на първия правоъгълник.
Направих го, като избрах пак инстурмнета за форми, изрисувах първи върху него и след това с влачене го изтеглих надясно от него. Другите два, ги направих с дублиране на слоеве. Ето какво имам:
С дублирането ми е запазен и ефекта, така че не се налага да го копирам от първия ни правоъгълник.
Сега всеки един по отделно ще избирам слой на формите и ще вкарвам снимките, след това ще правя маска.

 Важното е да запомните, когато влачите една снимка да е избран именно слоя в който след това ще я импортирате чрез маска. Ето моята работа до момента.
Забележете на снимката, как слоя на маската има една стрелка, която сочи към слоя, към която е приложена като маска.
Сега с дублиране на формите на стрелките и след това разполагане върху всяка картина ще допълним работата си.
Внимавайте къде в лентата на слоя разполагате слоевете на стрелките. Всяка дублирана стрелка се разполага слоят й върху сътоветната форма, на която ще стои. Ето какво имам аз:
Разгледайте добре слоя, за да видите за какво говоря.
Сега остана да добавя името на сайта, или лого име на фирмата, каквото има да сложите като текст. Ето моя резултат. Като кликам на слоя, който ми е синята полуелипса, (Sin sloi) за да се появи върху него текста ми. Избирам инструмнета Horizontal Type Tool (T).
Остава ми да направя анимацията. Отварям прозореца за анимация. Window > Animation.
Скривам всички слоеве, като ми остава само зелената стрелка на първата позиция. Ето какво имам.
 Дублирам първи фрейм. Скривам стрелката, показвам картинката в първия правоъгълник, във втория показвам зелена стрелка.
Продължавам със същите действия до края.
Снимките на действия:

Сега започвам обратния ефект. Скривам картината от последния правоъгълник и показва стрелката за обратно - светло синята. Следвайте снимките:

При прегледа виждам, че единият кадър ми се повтаря, и затова фрейма който е сповтрящ се кадър, изтривам. Слагам си секундите, на всеки фрейм, колкото смятам за добре и записвам работата си.  В моята версия на програмата е File >  Save for Web & Devices. Отваря се нов прозорец, в който  задавам име и формат  / .gif.